CalSTRS Headquarters

West Sacramento, California, USA

About

This Work

Novum was contracted to develop and install a sustainable design lobby wall for the California State Teachers Retirement System (CalSTRS) headquarters building. The L-shaped wall utilizes sunshades to allow maximum sunlight into the lobby in winter and shade the windows in summer. To achieve this, ten rows of 3 ft. deep horizontal glass fins span the exterior of the façade. Use of the latest technology for sustainable design qualifies the project for a LEED Gold Certificate.

CalSTRS Headquarters

Project Specifications

Size icon

SIZE

13,000 sq ft / 1,210 sq m
gear icon

SYSTEMS USED

Architecturally Exposed Steel
Block Knoten
Tension Rod
Point Supported Glass

Compass icon

ARCHITECT

HOK

Discover The Project

Similar Projects

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

CalSTRS Headquarters

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

CalSTRS Headquarters
CONTACT

Send Us A Message

Let’s make it happen.

Name(Required)
Consent(Required)

No Concept Is Too Small

We’re here to help you bring your dream ideas to life, no matter how out of reach they might seem. Let’s make it happen.