Jack Daniel's Barrel House

Lynchburg, Tennessee, USA

About

This Work

This glass box is intended to be an invisible barrier in the center of the Jack Daniel’s Barrel House to create a special room where visitors can enjoy tastings of whiskey amid the barrels that created the whiskey they were sampling. Originally conceived as a cable façade, it soon became apparent that the historic building would not be able to take the required pretension of the cables. Novum then proposed a solution of suspended steel fins that would require no pretension yet be small enough to disappear into the surroundings. The fins were treated with a clear finish to protect them from corrosion while creating a raw, unfinished look that blended in with the rustic surroundings. These fins support crystal clear low-iron glass with open glass joints. Novum’s CCG-System was chosen because it provides maximum transparency and the finish could be customized to match the aesthetic of the barrel house.

Jack Daniel's Barrel House

Project Specifications

Size icon

SIZE

4,900 sq ft, 455 sq m
gear icon

SYSTEMS USED

Architecturally Exposed Steel
Tension Cable
Corner Clamped Glass

Compass icon

ARCHITECT

Tuck Hinton Architects

Discover The Project

Similar Projects

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

Jack Daniel's Barrel House

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

Jack Daniel's Barrel House
CONTACT

Send Us A Message

Let’s make it happen.

Name(Required)
Consent(Required)

No Concept Is Too Small

We’re here to help you bring your dream ideas to life, no matter how out of reach they might seem. Let’s make it happen.