L'Huere Tranquille Centre Commercial

Tours, France

About

This Work

The architect envisioned l’Heure Tranquille as an inviting open street shopping mall with a transparent roof structure. Novum was able to develop this concept into an economic design by optimizing the steel and cladding to increase roof transparency. The street between the retail stores is covered by Novum’s Air Filled Pillow (AFP) System made with ETFE. The use of ETFE as a large panel roofing material brings natural light to the space below, offering visitors a relaxing, open air feeling, while providing shelter from the elements. The largest pillow covers an impressive 120 square meters.

L'Huere Tranquille Centre Commercial

Project Specifications

Size icon

SIZE

56,200 sq ft / 5,220 sq m
gear icon

SYSTEMS USED

Architecturally Exposed Steel
Air Filled Pillow
Tension Rod

Compass icon

ARCHITECT

CVZ Architects

Discover The Project

Similar Projects

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

L'Huere Tranquille Centre Commercial

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

L'Huere Tranquille Centre Commercial
CONTACT

Send Us A Message

Let’s make it happen.

Name(Required)
Consent(Required)

No Concept Is Too Small

We’re here to help you bring your dream ideas to life, no matter how out of reach they might seem. Let’s make it happen.