Lucile Packard Children's Hospital Stanford

Palo Alto, California, USA

About

This Work

Novum engineered and built this whimsical façade for the lobby of the Lucile Packard Children’s Hospital in Palo Alto, California. By sloping the glass inward along the curved perimeter of the lobby, and staggering the point supported panels, Novum created a unique and inviting space. To achieve the desired aesthetic, low-iron insulated glass with both a low-e coating and a partial ceramic frit was utilized for both the wall and the 1’-8” strip skylight at the top of the wall. Novum used short, wide panels, attached to the structure in a staggered pattern, which created a wall that is both highly transparent and refreshingly unique.

Lucile Packard Children's Hospital Stanford

Project Specifications

Size icon

SIZE

7,650 sq ft / 710 sq m
gear icon

SYSTEMS USED

Architecturally Exposed Steel
Point Supported Glass

Compass icon

ARCHITECT

Perkins + Will

Discover The Project

Similar Projects

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

Lucile Packard Children's Hospital Stanford

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

Lucile Packard Children's Hospital Stanford
CONTACT

Send Us A Message

Let’s make it happen.

Name(Required)
Consent(Required)

No Concept Is Too Small

We’re here to help you bring your dream ideas to life, no matter how out of reach they might seem. Let’s make it happen.