Novartis Vaccines & Diagnostics Inc.

Holly Springs, North Carolina, USA

About

This Work

By design, the Novartis flu vaccine plant creates an atmosphere of cooperation and communication amongst employees. A large common space on the second floor features several seating areas and is enclosed by a long, curved structural glass wall. Walkway glass cantilevers out from the second floor slab to enclose the wall from the bottom. A narrow glass return at the top of the wall attaches back to the roof structure. The entire wall is supported by glass fins, positioned at each vertical glass joint, which hang from the ceiling to prevent compression buckling. A point supported glass canopy completes the entrance to this cutting edge facility.

Novartis Vaccines & Diagnostics Inc.

Project Specifications

Size icon

SIZE

4,550 sq ft / 420 sq m
gear icon

SYSTEMS USED

Architecturally Exposed Steel
Glass to Glass
Point Supported Glass

Compass icon

ARCHITECT

Flad Architects

Discover The Project

Similar Projects

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

Novartis Vaccines & Diagnostics Inc.

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

Novartis Vaccines & Diagnostics Inc.
CONTACT

Send Us A Message

Let’s make it happen.

Name(Required)
Consent(Required)

No Concept Is Too Small

We’re here to help you bring your dream ideas to life, no matter how out of reach they might seem. Let’s make it happen.