The City of Westminster College: Skylight

London, England

About

This Work

The building’s geometry rotates around a central terraced common space which spans 7 floors and is covered by an ETFE air filled pillow roof. The top ETFE layer of each pillow features a 2.8 mm negative dot screen print to reduce solar gain. The use of ETFE as roof material creates a light filled open space, conducive to stimulating student interaction. The architectural firm won several awards for their innovative Scandinavian-inspired design.

The City of Westminster College: Skylight

Project Specifications

Size icon

SIZE

2,260 sq ft / 210 sq m
gear icon

SYSTEMS USED

Architecturally Exposed Steel
Air Filled Pillow

Compass icon

ARCHITECT

Schmidt Hammer Lassen Architects

Discover The Project

Similar Projects

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

The City of Westminster College: Skylight

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

The City of Westminster College: Skylight
CONTACT

Send Us A Message

Let’s make it happen.

Name(Required)
Consent(Required)

No Concept Is Too Small

We’re here to help you bring your dream ideas to life, no matter how out of reach they might seem. Let’s make it happen.