The Malls

Basingstoke, England

About

This Work

The Malls underwent a major refurbishment which included the installation of an ETFE air filled pillow roof to protect customers from inclement weather while enhancing the open shopping experience with natural light. Novum solution has minimal site connections to the existing. An integrated perimeter gutter diverts rainwater to a reservoir that maintains landscape. Novum also worked to detail the structure to discreetly accommodate wiring for lighting, a sound system and seasonal decorations.

The Malls

Project Specifications

Size icon

SIZE

27,000 sq ft / 2,510 sq m
gear icon

SYSTEMS USED

Architecturally Exposed Steel
Air Filled Pillow

Compass icon

ARCHITECT

Saunders Architects

Discover The Project

Similar Projects

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

The Malls

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

The Malls
CONTACT

Send Us A Message

Let’s make it happen.

Name(Required)
Consent(Required)

No Concept Is Too Small

We’re here to help you bring your dream ideas to life, no matter how out of reach they might seem. Let’s make it happen.