The Methodist Hospital Research Institute: Entrance Canopy + Vestibule

Houston, Texas, USA

About

This Work

The institute welcomes visitors with a striking, asymmetrical, trapezoid-shaped entrance canopy. Overhead, channels within the painted steel I-beams accommodate an integrated lighting system which illuminates the entrance at night. Beneath the canopy, a modern cube-shaped entry vestibule with two sets of glass double doors completes the contemporary entrance to this world-renowned research facility.

The Methodist Hospital Research Institute: Entrance Canopy + Vestibule

Project Specifications

Size icon

SIZE

3,075 sq ft / 285 sq m
gear icon

SYSTEMS USED

Architecturally Exposed Steel
Point Supported Glass

Compass icon

ARCHITECT

Kohn Pedersen Fox

Discover The Project

Similar Projects

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

The Methodist Hospital Research Institute: Entrance Canopy + Vestibule

Tell Us More About Your Project

Novum engineers will collaborate with your team to create a complete system solution to your design intent with a corresponding budget. Contact us today.

The Methodist Hospital Research Institute: Entrance Canopy + Vestibule
CONTACT

Send Us A Message

Let’s make it happen.

Name(Required)
Consent(Required)

No Concept Is Too Small

We’re here to help you bring your dream ideas to life, no matter how out of reach they might seem. Let’s make it happen.