Duke Eye Center

An impressive canopy spanning along an elliptical curve consists of concrete columns with steel beams and point supported glass. This thoughtfully designed canopy was engineered to meet the desired aesthetics. At the column locations, wide flange outriggers cantilever between the curved wide flange and double channel beams. The custom channel section helped the connection for the WT purlins to be minimally visible by using plates mounted inside the channels.

Location: Durham, NC, USA

Size: 2,800 sq ft / 260 sq m

Systems Used: AES, PSG

Architect: HOK

View Project Data Sheet >

To download a copy of the data sheet, please complete the fields below.

Yes Click here to sign up for our Featured Project of the Month campaign.

By clicking the submit button, you agree to our Privacy Policy / Terms of Service