Lucile Packard Children’s Hospital Stanford

Novum engineered and built this whimsical façade for the lobby of the Lucile Packard Children’s Hospital in Palo Alto, California. By sloping the glass inward along the curved perimeter of the lobby, and staggering the point supported panels, Novum created a unique and inviting space. To achieve the desired aesthetic, low-iron insulated glass with both a low-e coating and a partial ceramic frit was utilized for both the wall and the 1’-8” strip skylight at the top of the wall. Novum used short, wide panels, attached to the structure in a staggered pattern, which created a wall that is both highly transparent and refreshingly unique.

Location: Palo Alto, California, USA

Size: 7,650 sq ft / 710 sq m

Systems Used: AES, PSG

Architect: Perkins + Will